ELECTRONIC ARTS
UPPGES JAGA KÖPARE ELLER FUSIONSPARTNER (Direkt)

2022-05-23 14:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Electronic Arts (EA) är på jakt efter en köpare, eller ett bolag som är villigt att ingå i en fusion. Det uppger den amerikanska nättidningen Puck, vars artikel har citerats av flera medier på måndagen.

Enligt Puck ska EA ha fört samtal med ett antal potentiella köpare eller partners, inklusive Disney, Apple och Amazon. Det uppges vara osäkert om något av dessa bolag visat intresse för att köpa EA, men i händelse av en fusion ska gamingbolaget ha velat få till en affär där dess vd Andrew Wilson kan ha kvar sin post vid det sammanslagna bolaget.

Puck skriver med hänvisning till sina källor att EA i mars kontaktade Disney i ett försök att skapa "en mer meningsfull relation", något som skulle gå utöver licensavtal, men Disney ska ha valt att inte gå vidare. Tanken på en sammanslagning mellan EA och sportmediabolaget ESPN, där Disney är delägare, ska också ha cirkulerat i branschen.

Av alla potentiella partners ska dock Comcast ha kommit närmast en affär. Comcasts vd Brian Roberts uppges ha kontaktat Andrew Wilson med ett erbjudande om att slå samman NBC Universal med EA. Partnerna kom dock inte överens om priset eller strukturen för det sammanslagna bolaget och diskussionerna strandade därför under den senaste månaden.

Nättidningen skriver att Microsofts bud på gamingbolaget Activision Blizzard värt 68,7 miljarder dollar har ökat EA:s vilja att få till en affär.

EA:s talesperson John Reseburg säger till tidningen att bolaget inte kommenterar rykten, och att det anser sig ha en stark position inför framtiden.

Uppgifterna i Puck publicerades i fredags och har sedan dess spritts i en rad amerikanska medier. Klockan 13.50 på måndagen hade EA-aktien stigit 3,7 procent i den amerikanska förhandeln.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Electronic Arts - I dag

{point.key}

Walt Disney - I dag

{point.key}

Microsoft - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -