På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LÄKEMEDEL
BENGT JULANDERS LINC INVESTERAR I CINCLUS PHARMA (Direkt)

2022-05-20 08:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Cincllus Pharma genomför en kapitalanskaffning där bolaget tar in cirka 240 miljoner kronor. Bland de som deltar i teckningen finns bland annat hälsovårdmiljardären Bengt Julanders ägarbolag Linc samt Fjärde AP-fonden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med kapitalanskaffningen uppges vara att snabba upp kommersialiseringstrategin och bredda ägarbasen. En del som finansieringen ska täcka avser en fas 3-studie i en ytterligare en indikation vid sidan om den pågående fas 2-studien med P-CAB linaprazan glurate, en helt ny läkemedelsklass vid behandling av gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), det vill säga sura uppstötningar.

Den huvudsakliga investeraren (lead investor) i kapitalanskaffningen är Trill Impact, grundat av Jan Ståhlberg med över 20 år vid EQT Partners som vice vd och vice styrelseordförande. Jan Ståhlberg är styrelsemedlem i Trelleborg samt styrelseordförande i Bactiguard.

En annan investerare i kapitalanskaffningen är life science-investeraren Eir Ventures.

Carnegie var finansiell rådgivare vid kapitalanskaffningen medan Advokatfirman Vinge var legal rådgivare.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Linc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -