Plain Capital Bronx minskade 5,2 procent i april - flera intressanta ingångsnivåer (Finwire)

2022-05-19 10:50

Fonden Plain Capital Bronx minskade 5,2 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden minskat 17,99 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Patrik Wallenberg.

Inledningsvis kommenterar förvaltaren den höga volatiliteten samt de fortsatta nedgångarna på börsen under april. Man lyfter fram att många bolag överraskade positivt på rapport men trots det inte fått betalt i aktieutveckling på grund av inflationsoron och kriget i Ukraina. Samtidigt menar förvaltaren att det finns köplägen på aktiemarknaderna efter att många bolag kommit ner i pris.

"Vi gick in i börsåret med en större kassa och ser nu flera intressanta ingångsnivåer varvid vi är nettoköpare i denna nergången på marknaden. Vidare ser vi översålda nivåer på marknaderna och förväntar oss uppgång från dessa nivåer", skriver Wallenberg

Trots detta tror förvaltaren dock på en fortsatt volatil marknad kantad av osäkerhet.

"Dock anser vi att vi fortsatt kommer ha en svängig marknad och att vara aktiv och köpa på svaghet och ta hem delar av vinst på styrka kommer gynna utvecklingen", fortsätter förvaltaren.

Avslutningsvis lyfter Wallenberg fram att man tagit med sig en större kassahållning från mars månad vilket gjort att man haft möjlighet att köpa in sig ytterligare till en bra värdering. Därmed är man också positivt inställd till utvecklingen på kort sikt.

Plain Capital Bronx, % april, 2022
Fond MM, förändring i procent -5,2
Fond i år, förändring i procent -17,99

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.



redaktion@finwire.org
© Copyright

Plain Capital BronX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -