På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Blodbadet på USA-börsen kan vara bara början enligt Guggenheims Scott Minerd (Finwire)

2022-05-19 10:22

Guggenheim Partners globala investeringschef Scott Minerd menar på att det blodbad som utspelade sig på den amerikanska aktiemarknaden under onsdagen troligen bara är början jämfört med den förödelse som kan väntas under kommande månader och år. Det säger han i en intervju med Marketwatch.

Scott Minerd föreställer sig möjligheten till en fruktansvärd sommar med kraftiga börsfall. Han tror att Nasdaq Composite index kan falla 75 procent från toppen 19 november 2021. Indexet är just nu ner 28 procent från toppen.

S&P 500 kan komma att falla 45 procent från sin topp 3 januari, jämfört med aktuell nedgång om 18 procent.

"Det påminner väldigt mycket av kollapsen av internetbubblan", säger Minerd och syftar på nedgången i teknikaktier i början av 2000.

Orsaken till pessimismen är att Federal Reserve kommer fortsätta höja räntorna och Minerd hänvisar till den så kallade Fed-putten som inte längre finns på plats. Fed-putten syftar på tron om att centralbanken alltid ska rusa in för att rädda en svag börs och med den borta kan nedgångarna istället bli kraftiga.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -