Block
Block har hållit första kapitalmarknadsdag på 5 år, vill inte längre betrakta sig som bara ett betalbolag (Finwire)

2022-05-19 10:43

Fintechbolaget Block, tidigare under namnet Square, har hållit sin första kapitalmarknadsdag på fem år. I samband med detta betonade ledningen bolagets bitcoin-centrerade framtid, rapporterar CNBC.

Ledningen uppgav att Block på grund av den nya inriktningen inte längre kan betraktas som bara ett renodlat betalföretag.

“Att kalla Block för ett betalföretag är som att kalla Amazon för en bokhandlare”, sade finanschefen Amrita Ahuja till ekonomikanalen.

Men Block, vars namnbyte var just tänkt att återspegla en bredare satsning inom kryptovalutor och blockkedja, har även expanderat mot andra områden som musikstreaming efter fjolårets förvärv av Tidal för 300 miljoner dollar.

“Vi förvärvade Tidal för att vi såg att artister går en väg som liknar småföretagens och att det finns en betydande lucka på marknaden kring verktyg för artister”, sade vd Jack Dorsey som överlag tror stort på branschen.

“Detta kommer att bli en enorm ekonomi i framtiden och vi ser en möjlighet att vara en stor del av den, med hjälp av de verktyg och den plattform vi redan har byggt upp”, sade Dorsey.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se


redaktion@finwire.org
© Copyright

Block A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -