På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Biden aktiverar lag för att få fart på produktionen av modersmjölkersättning (Finwire)

2022-05-19 10:10

President Joe Biden aktiverar Defense Production Act för att accelerera produktionen av modersmjölkersättning. Beslutet kommer efter att det råder nationell brist på varan i USA. Det skriver CNBC.

Lagen gör det möjligt för presidenten att kräva av företag att prioritera särskilda varor i sin produktion. I detta fallet vill Biden att leverantörer ska skicka relevanta ingredienser till tillverkare av modersmjölkersättning före andra företag som beställt samma varor.

I nuläget är det oklart vilka leverantörer som berörs av lagen.

Tidigare i veckan kom nyheten att det amerikanska läkemedelsbolaget Abbott har nått en överenskommelse med FDA om att åtgärda de ohälsosamma förhållanden som ledde till att fabriken för modersmjölksersättning i Sturgis, Michigan, förorenades. Abbott har uppgett att företaget kan starta upp fabriken igen inom två veckor. Det kommer dock att ta sex till åtta veckor från produktionsstart till dess att modersmjölksersättningen finns på butikshyllorna, bedömer läkemedelsjätten.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -