Amazon.com
Amazon har spenderat över 1 miljard pund på tv och film i Storbritannien - snart förbi Netflix (Finwire)

2022-05-19 11:27

Amazon har investerat mer än 1 miljard pund på TV, film och live-sport i Storbritannien under de senaste åren, och planerar för att spendera ännu mer. Snart går de förbi konkurrenten Netflix, som tappar prenumeranter. Det skriver tidningen The Guardian.

Dock fortsätter Amazons årliga budget att ligga efter Netflix, som uppges ha lagt över 810 miljoner pund på serier som Sex Education och Bridgerton, men den amerikanska e-handelsplattformen växer snabbt med nya releaser som den kommande Sagan om Ringen-serien.

"Våra investeringar ökar från år till år. Under de senaste fem åren har vi passerat 1 miljard pund, och det känns som en milstolpe för att erkänna vår tillväxt här, säger Chris Bird, vd för Prime Video UK.

Vid slutet av det första kvartalet hade Netflix 222 miljoner prenumeranter, Prime Video 152 miljoner över Disney+ över 138 miljoner.

Netflix redovisade för första gången ett lägre antal prenumeranter jämfört med perioden innan, vilket fick aktien att tappa. Idag kom nyheten att bolaget även tappar abonnenter som länge använt sig av tjänsten. I början av året utgjorde abonnenter som haft tjänsten i mer än tre år bara 5 procent av uppsägningarna. Idag är den siffran 13 procent. I år har aktien fallit med över 70 procent.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Netflix - I dag

{point.key}

Amazon.com - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -