MOVE ABOUT
"FINNS EN MASSA ATT GÖRA PÅ FÖRETAGSSIDAN" - VD (Direkt)

2022-05-18 11:20

STOCKHOLM (Direkt Studios) First North-listade Move About Group upplever en kraftig abonnemangstillväxt för sin app som erbjuder delning av elbilar, och ser ett starkt momentum på mobiliteten i samhället efter att pandemin har klingat av.

Det sade bolagets vd Olof Jonasson vid onsdagens Mangold Insight Investerardag.

Han menar att fenomenet med mikromobilitet i form av el-scootrar är en faktor som har ökat intresset för att dela även bilar på ett liknande sätt.

"Vi tror att det här är en trend som kommer, och vi tror också att man har en efterfrågan från konsumenterna underifrån och att man från företag och myndigheter etcetera har ett tryck ovanifrån att göra något åt klimathotet. Det här är ett väldigt 'hands on' att faktiskt göra något på riktigt", sade Olof Jonasson.

Move About arbetar stationsbaserat med fasta platser där elbilar kan hämtas upp och sedan lämnas av, och där även laddinfrastrukturen befinner sig.

"Vi tror inte att det är så lätt att få lönsamhet i de här fria bilpoolerna, för du måste ha en väldigt hög densitet av bilar för att bilarna verkligen ska användas", förklarade Olof Jonasson.

Bolaget fokuserar i huvudsak på att växa i Sverige, Norge och Tyskland, men kommer att hålla utkik efter intressanta idéer i andra länder i framtiden, enligt vd:n.

Olof Jonasson menar att det finns mycket på företagssidan att göra för Move About och nämnde att en möjlig kund kan vara en revisionsbyrå vars anställda ofta åker ut till sina kunder och skulle kunna dra nytta av att ha en Move About-station vid sitt kontor.

Presentationen livesänds på Direkt Studios Youtube-kanal:

https://www.youtube.com/watch?v=atsmnK_Jwi4

Eventet filmas på uppdrag av Mangold Insight. Direkt Studios står för teknisk produktion och distribution, för innehållet ansvarar Mangold Insight och respektive bolag som presenteras. Direkt Studios är en fristående verksamhet inom Nyhetsbyrån Direkt och produktionen är i sin helhet frikopplad från Nyhetsbyrån Direkts övriga redaktion.

Direkt Studios +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Move About Group - I dag

{point.key}

Mangold - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -