På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MOMENTUM GROUP
FÖRVÄRVAR BOLAG MED OMSÄTTNING 60 MLN KR (Direkt)

2022-05-18 21:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Momentum Group, leverantör av industrikomponenter, industriservice och andra relaterade tjänster inom industrisektorn, har tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i danska HNC Group. HNC Group omsätter cirka 60 miljoner kronor och har drygt 30 anställda.

Det framgår av ett pressmeddelande.

HNC beskrivs som en ledande aktör inom lösningar för industriell automation i Danmark.

Genom förvärvet stärker Momentum Group sin position som kompetensaktör av industrikomponenter och tillhörande tjänster till nordisk industri ytterligare, enligt bolaget.

Tillträde förväntas ske i början av juni 2022 och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

"Genom förvärvet breddar vi koncernen geografiskt och får tillgång till ett starkt erbjudande inom produktvertikaler som är väl bekanta för oss. Vi ser därför goda möjligheter till vidare utveckling, tillväxt och förvärv inom industrikomponenter och tjänster på den danska marknaden", kommenterar Momentum Groups vd Ulf Lilius i pressmeddelandet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Momentum Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -