BlackRock
Blackrock spår att marknaden för globala obligations-ETF:er uppgår till 5 biljoner dollar år 2030 (Finwire)

2022-05-18 10:01

Fondjätten Blackrock spår att det förvaltade kapitalet för globala obligations-ETF:er kommer uppgå till 5 biljoner dollar år 2030 trots att räntemarknaden befinner sig i den mest utmanande miljön på flera decennier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Blackrock menar att den extrema marknadsvolatiliteten under pandemins tidiga dagar förstärkte mångsidigheten hos obligations-ETF:er. Som ett resultat av detta har fler förmögenhetsförvaltare under de senaste två åren satt obligations-ETF:er i centrum för sina portföljer samtidigt som också institutionella investerare också valt att allokera kapital mot tillgångsslaget.

Marknaden för obligations-ETF:er har växt cirka 23 procent årligen de senaste tjugo åren och i dag uppgår marknaden till cirka 1,7 biljoner dollar. Trots detta står tillgångsslaget endast för cirka 2 procent av den globala räntemarknaden.

Blackrock har identifierat fyra trender man tror kommer hjälpa att driva tillväxten för globala obligations-ETF:er med fokus på handelsdynamik, användningsmönster för ETF:er, utveckling av marknadsstruktur och strategier för nya investeringskoncept.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

BlackRock - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -