På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sony återupptar del av produktion vid fabrik i Shanghai (Finwire)

2022-05-10 07:23

Elektronikjätten Sony återupptog under söndagen en del av produktionen vid sin fabrik i Shanghai i Kina, rapporterar Nikkei Asia. Produktionen har varit stoppad sedan över en månad tillbaka på grund av corona-nedstängningarna i staden.

"Det kommer fortfarande att ta tid för oss att återuppta produktionen fullt ut, eftersom vi måste samordna oss med lokala myndigheter", säger Sony.

Fabriken tillverkar bland annat tv-apparater, kameror och projektorer. Företaget har inte avslöjat vilka produkter som kommer prioriteras under återstarten.

Sedan tidigare har Sony undersökt olika sätt för att kunna återuppta verksamheten i fabriken, så att de överensstämmer med rådande order från lokala myndigheter. Man planerar därför att dra ned på antalet anställda som ska delta i produktionen, och därigenom ha begränsad kapacitet.

Antalet nya fall av covid-19 i Shanghai nådde rekordhöjder i mitten av april. Även om nyregistrerade fall nu börjar minska finns det fortfarande restriktioner i staden.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -