På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Investerare väljer USA och Kina framför Europa - EPFR (Finwire)

2022-02-25 14:43

Veckan inleddes med helgdag och stängda marknader i USA samt stigande geopolitiska spänningar i Europa. Detta gav fondinvesterare flera anledningar att vara avvaktande i sina investeringar under den tredje veckan i februari, en vecka som avslutades med att Ryssland invaderade Ukraina. Det skriver EPFR i sin veckovisa fondanalys.

Under veckan valde investerare att dra ner på sin exponering mot europeiska tillgångar och rörde sig istället mot fonder med exponering mot USA och Kina. Europeiska aktiefonder såg sitt största utflöde sedan den första veckan i december. Samtidigt såg amerikanska och kinesiska aktiefonder inflöden för femte respektive elfte veckan i rad.

Inflöden mot Rysslandsfonder såg stora inflöden under inledningen av veckan, vilket signalerar att investerare trodde att Ryssland skulle dra sig tillbaka.

Totalt såg aktiefonder som EPFR följer inflöden på 6,1 miljarder dollar. Balanserade fonder såg inflöden om 427 miljoner dollar och alternativfonder såg inflöden om 2,3 miljarder dollar.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -