Spotify Technology
Spotify förvärvar två stora teknikplattformar inom podcasts (Finwire)

2022-02-17 07:48

Musikströmningstjänsten Spotify förvärvar Chartable och Podsights, två podcastplattformar inom marknadsföring och annonser. Det framgår av ett pressmeddelande som publicerades under onsdagskvällen.

Någon köpeskilling har inte tillkännagivits.

Både Podsights och Chartable tillåter podcasters och nätverk att inkludera taggar i sina program, som används för att spåra vem som lyssnade på podcasten, om de tog del av en annons samt om de vidtog åtgärder när de hörde den.

Spotify uppger att de planerar använda Podsights teknologi även för sin musikplattform, inklusive ljudannonser, videoannonser och visningsannonser.

Vidare skriver The Verge att affären är viktig för Spotify, då de vill bli ledande inom annonser kopplat till sin plattform.

Spotify har under de senaste åren varit aktiva förvärvare av verksamheter kopplat till podcasts. Under 2020 förvärvade man annonsplattformen Megaphone och förra året köpte man Whooshkaa, Podz, Findaway och Locker Room, för att erbjuda och marknadsföra mer talat ljudinnehåll. Samtidigt har Spotify köpt rättigheter till flera podcasts som Joe Rogan, Gimlet, Parcast och The Ringer.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Spotify - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -