På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

VODAFONE
CEVIAN BYGGT UPP EN POSITION - BN (Direkt)

2022-01-28 22:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktivistfonden Cevian, med finansmannen Christer Gardell i spetsen, har byggt upp en post i den brittiska teleoperatören Vodafone.

Det skriver Bloomberg News, som hänvisar till personer med insyn.

Cevian har diskuterat med Vodafone under de senaste månaderna för att försöka få operatören att prestera bättre, menar personerna.

Vissa alternativ för att förbättra utvecklingen kan inkludera konsolidering i nyckelmarknader, sälja vissa verksamheter eller genomföra aktieåterköp.

Enligt personerna med insyn har också Vodafone hållit preliminära diskussioner med Deutsche Telekom om ett potentiellt samgående av bolagens trådlösa tornverksamheter.

Tidigare i veckan rapporterades det om att Vodafone uppges föra diskussioner med Iliad om en affär i Italien, där bolagens verksamheter i landet skulle slås samman.

Under förra helgen rapporterade också Bloomberg News att Vodafone har undersökt ett eventuellt förvärv av Three UK från Hutchison. Enligt nyhetsbyråns källor ska Vodafone i slutet av förra året ha uttryckt ett intresse för att köpa sin mindre konkurrent. Närmandet ledde inte till något avtal och för tillfället förs inga aktiva förhandlingar med Hutchison i frågan, skrev Bloomberg förra helgen.

Graf: Vodafone-aktiens utveckling de senaste fem åren.

Källa: Infront.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -