RYSSLAND
USA:S SANKTIONER KAN RIKTAS MOT BANKER, IMPORT - WSJ (Direkt)

2022-01-28 18:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA planerar att införa ekonomiska sanktioner mot Ryssland om landet invaderar Ukraina, där sanktionerna riktas mot banker, statskontrollerade bolag samt nödvändiga importer.

Det skriver Wall Street Journal, som refererar till administrationsföreträdare. Företrädarna menar att de planerade sanktionerna håller på att färdigställas och att inga slutgiltiga beslut har tagits.

Potentiella mål för sanktionerna är statsägda banker, exempelvis VTB Bank, förbud mot handel i nyemitterade ryska statsobligationer och statsskuldsväxlar samt användandet av exportkontroller i viktiga sektorer som avancerad mikroelektronik, skriver tidningen.

Statskontrollerade bolag som Sogaz och Sovcomflot kan också vara objekt för sanktioner.

Bidenadministrationen planerar inte några sanktioner mot export av olja och naturgas eller att avkoppla Ryssland från det internationella betalningssystemet SWIFT längre. I alla fall inte för tillfället, sade en företrädare.

Vid tidigare tillfällen har sanktioner införts mot Ryssland för att sedan utökas allt eftersom, men nu avser USA att begränsa en bredare mängd aktiviteter från början för att "maximera smärtan för Kreml", enligt företrädarna.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -