På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton
LVMHs vd: Vi måste vara försiktiga med bubblor med metaverse (Finwire)

2022-01-28 13:21

Metaverse kan bli en affärsmöjlighet för franska lyxjätten LVMH men "vi måste vara försiktiga med bubblor". Det sade bolagets vd och styrelseordförande Bernard Arnault under rapportsamtalet på fredagen, skriver CNBC.

LVMH-chefen uppgav att bolaget för närvarande är fokuserat på det verkliga snarare än det virtuella. "I det här skedet är vi i den verkliga världen och säljer riktiga produkter."

Emellertid står lyxindustrin i centrum för metaverse tillväxtförhoppningar. Exempelvis kan en virtuell Gucci-väska säljas för 4 500 dollar på spelet Roblox, skriver nyhetskanalen. Bolaget som Nike, Balenciaga och Burberry planerar att förvandla sin varumärkesstatus för att skapa digitala vinster.

"Vi måste vara försiktiga med bubblor. I början av internet dök det upp alla möjliga saker och sedan sprack bubblan. Det kan finnas relevanta applikationer, men vi måste se vilka universum som faktiskt kan vara lönsamma", anslog Arnault och fortsatte.

"Det ska bli intressant att se hur det genererar vinst. NFT genererar vinst, och jag är säker på att detta kommer att ha en positiv effekt om saker och ting görs ordentligt."

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

LVMH Moet Hennessy Lou... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -