Stockmann emitterar ytterligare obligationer kopplat till saneringsprogrammet (Finwire)

2022-01-27 14:26

Finska detaljhandelsbolaget Stockmann emitterar emitterar ytterligare säkerställda obligationer kopplat till bolagets saneringsprogram. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stockmann har tagit emot och bekräftat tre teckningsanmälningar från berättigade borgenärer, vars tidigare villkorade eller omtvistade fordringar under saneringsprogrammets betalningsprogram har klargjorts och fastställts till sitt slutliga belopp om 94 333 euro. De berättigade borgenärernas fordringar konverteras till tilläggsobligationer genom kvittning.

Enligt saneringsprogrammet har de berättigade borgenärerna även rätt att konvertera 20 procent av sina fordringar som har klargjorts och fastställts till sitt belopp senast den 1 december 2021 till aktier i bolaget. Stockmann offentliggör resultatet av aktieemissionen med ett separat meddelande.

Stockmann har fortfarande saneringsskulder enligt saneringsprogrammet som är villkorade, anknutna till ett maximibelopp eller omtvistade, där beloppet som omfattas av betalningsprogrammet fastställs vid ett senare tillfälle och där borgenärerna till sådana saneringsskulder kommer att ha rätt att konvertera sina fordringar till aktier samt obligationer då deras respektive fordringar har fastställts.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

Lindex Group Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -