På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Senzime
Studie visar att Senzimes Tetragraph är bättre indikator än konventionell övervakning (Finwire)

2022-01-27 09:46

Medicinteknikbolaget Senzime meddelar att en japansk studie drar slutsatsen att Tetragraph EMG är en bättre indikator för att bedöma adekvat reverseringsdos av sugammadex och återhämtning av neuromuskulär funktion än konventionell övervakning med TOF-Watch SX. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studiens primära syfte var att jämföra återhämtningstiden från neuromuskulär blockering registrerad av de två monitorerna under djupa och måttliga nivåer.

"EMG-baserade Tetragraph-mätningarna vid början och slut var signifikant närmare 100 procent (baslinje) än mätningarna som erhölls med den AMG-baserade TOF-Watch SX. Dessutom överskattade TOF-Watch SX återhämtningen från neuromuskulär blockering, vilket kan utgöra ett patientsäkerhetsproblem", skriver bolaget.

- Det är glädjande att ännu en studie med Tetragraph, denna gång i Japan, validerar Tetragraphs noggrannhet. Kvarvarande neuromuskulär blockad är en komplikation som kan förebyggas om läkare använder en exakt monitor. Att minimera läkemedelsanvändning är fördelaktigt för både patienter och sjukhusbudget, kommenterar Pia Renaudin, vd i Senzime.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Senzime - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -