SEB
SEBs strategiska satsningar fortsätter, banken ska bli datadriven - vd (Finwire)

2022-01-27 15:07

Banken SEB kommer att fortsätta sina strategiska satsningar oavsett läget i marknaden. Detta för att hantera strukturella förändringar. Det säger vd Johan Torgeby i samband med ett analytikermöte.

- Vi tror på att vi ska bli ett datadrivet bolag, säger han. Bank-chefen säger också att man fokuserar på att expandera i norra Europa och att det är strategiskt väldigt viktigt med närvaro.

Han uppger också att det egentligen inte finns något som hindrar banken att lämna en extra utdelning. Styrelsen har dock fattat beslut om en ordinarie utdelning samt återköp.

På en fråga kring förvärv uppger Torgeby att fokus ligger på att växa SEB organiskt. Det kan ske tilläggsförvärv men de är inte transformativa, uppger han. Han uppger också att banken inte är emot transformativa större förvärv.

SEB-chefen tar också upp konkurrensen kring sparkapitalet. Han ser en lång trend som pågått i 25 år där banken pressas av nischaktörer. Samtidigt menar han att banken ser bra resultat när man genomför uppgraderingar, exempelvis handel med aktier i mobilen.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire



redaktion@finwire.org
© Copyright

SEB A - I dag

{point.key}

SEB A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -