På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SBB
FÖRVÄRVAR ODALEN FASTGHETER FÖR 510 MLN KR (Direkt)

2022-01-27 18:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SBB förvärvar Odalen Fastigheter för 510 miljoner kronor. Affären finansieras genom en riktad nyemission av 3 miljoner B-aktier till kursen 70 kronor per aktie, motsvarande 210 miljoner kronor, och befintlig kassa.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Odalen är en långsiktig fastighetsutvecklare inom äldreomsorg och blir ett strategiskt komplement till SBB:s befintliga organisation där Odalen blir ansvarig för utveckling av nya äldreboenden. Odalen blir ytterligare en garant för att säkerställa en fortsatt långsiktighet i kombination med hög kvalitet", skriver SBB i pressmeddelandet.

Förvärvet omfattar totalt cirka 60.000 kvadratmeter social infrastruktur, som fullt utvecklat genererar ett årligt driftnetto om cirka 100 miljoner kronor. Därutöver inkluderar förvärvet även cirka 36.000 kvadratmeter BTA-byggrätter för social infrastruktur.

Kursen i emissionen motsvarar en premie om 26,2 procent jämfört med B-aktiens stängningskurs den 27 januari.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -