På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Raytelligence
Raytelligence omstrukturerar sin verksamhet för att nå positivt kassaflöde snabbare (Finwire)

2022-01-27 15:40

Radarsensorbolaget Raytelligence har beslutat att omstrukturera sin verksamhet. "Fokus under 2021 har legat på försäljning till kommuner via till stor del säljkonsulter och utfallet i form av beställningar och intäkter har inte blivit det förväntade", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Raytelligence förskjuter därför sitt marknadsfokus mot organisationer med back-end-system som levererar tjänster till kommunerna. Detta bidrar till att försäljningsprocessen blir mer tekniskt orienterad. Bolaget har redan i dag ett antal partners av detta slag som fokus kommer riktas mot.

För hälsoområdet finns idag den certifierade produkten Eazense med funktionerna närvaro, falldetektion och "people counting". För att ytterligare dra nytta av den gjorda utvecklingen av Eazense kommer ett antal applikationsområden på industrimarknaden att bearbetas. Exempel är personsäkerhet i utsatta miljöer och beröringsfri maskinövervakning för planerat underhåll. Här ser bolaget en möjlighet att bidra med unika lösningar.

"Med denna strategi tillsammans med att vi minskar försäljningskostnaderna gör att vi når positivt kassaflöde betydligt snabbare", säger Per-Arne Viberg, nytillträdd vd i Raytelligence.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Raytelligence - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -