På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Physitrack
Physitrack avslutade 2021 starkt - Penser behåller motiverat värde (Finwire)

2022-01-27 11:25

Under det fjärde kvartalet redovisade den virtuella vårdgivaren Physitrack en omsättning på 2,4 miljoner euro (0,9) och en justerad ebitda på 0,8 miljoner euro (0,4), vilket motsvarar en marginal om 32 procent (41). Den lägre marginalen förklaras av tidigare gjorda förvärv, skriver Erik Penser Bank i en uppdagsanalys.

Nyligen presenterade Physitrack ett förvärv av amerikanska PTcourses.com, en utbildningssajt för fysioterapeuter. Banken skriver att förvärvet på kort sikt leder till en lägre marginal på gruppnivå, men att det över tid förväntas gynnas av synergier och närma sig Physitracks mål om en justerad ebitda-marginal om 40-45 procent inom tre år. Idag har PTcourses.com en 16-procentig justerad ebitda-marginal.

Penser behåller sitt motiverade värde om 83-85 kronor per aktie. Idag handlas aktien ner runt 1,5 procent till 53,20 kronor.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Physitrack - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -