På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

OREXO
ANTAGIT EN MER PARTNERFOKUSERAD STRATEGI INOM DTX - VD (Direkt)

2022-01-27 16:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Specialistläkemedelsbolaget Orexo har inte fått den start på området för digitala terapier (DTx) som bolaget ursprungligen hade hoppats på och Orexos vd är inte nöjd med utvecklingen under 2021. Marknadstillgång och subventionering uppges vara de största hindren.

"Vi har tagit ett steg tillbaka och har en mer partnerfokuserad strategi", sade Orexos vd Nikolaj Sørensen under torsdagens rapportpresentation i samband med bokslutet för 2021.

Att behandlingarna Vorvida och Deprexis kommer att finnas tillgängliga under första kvartalet 2022 på Walgreens digitala marknadsplats för sjukvårdstjänster Find Care, med 135 miljoner besökare under det tredje kvartalet 2021, ses däremot som något positivt.

"Vi befinner oss vid ett vägskäl som är binärt vad gäller volym. Det jag kan säga är att våra förväntningar är att se god utveckling, i synnerhet med start under andra kvartalet och in i det andra halvåret. Men vi har inte kommunicerat några siffror", sade Orexos vd som svar på en fråga från Nyhetsbyrån Direkt om vad man kan förvänta sig av de digitala terapierna under 2022.

Under det första halvåret 2022 är tanken att den första försäljningen för DTx ska komma in via Trinity Health och andra stora vårdgivare.

Med ett högt ställt fokus på Orexos digitala behandlingar från vårdgivarna skulle volymerna kunna öka. I ett exempel menar Orexos vd att stora volymer skulle kunna uppnås om alla med depression i North Dakota som har sin vård genom Trinity Health erbjuds behandling med Deprexis.

Under presentationen sade Nikolaj Sørensen att de måste få försäkringsbolagen att börja täcka behandlingarna då priset blir en fråga för privatpersoner utan någon kostnadstäckning.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Orexo - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -