IPO
HUBBSTER HAR MYCKET KVAR ATT BEVISA, TECKNA EJ - AFV (Direkt)

2022-01-27 15:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SaaS-bolaget Hubbster, som är verksamt inom effektivisering av organisationer och som är på väg att notera sin aktie på handelsplattformen NGM Nordic SME, har mycket att bevisa för att leva upp till sin värdering.

Det anser tidningen Affärsvärlden som ger rådet att inte teckna aktien.

"Hubbsters ambitioner är mycket stora. I sin nuvarande form är Hubbster relativt nybildat och bolaget har mycket att bevisa för att leva upp till sin värdering", skriver Affärsvärlden som ger betyget två tärningsögon av sex möjliga.

Stora etablerade namn bland kunderna ger viss trovärdighet till satsningen, men Affärsvärlden känner sig inte lockade att teckna.

"Rådande börsklimat är inte heller bra för högt värderade tillväxtbolag", skriver tidningen.

Hubbster gör inför noteringen en nyemission av units på 19,7 miljoner kronor. Teckningskursen motsvarar en värdering före erbjudandet på 123 miljoner kronor.

Bolaget vill via en kombination av organisk tillväxt och förvärv bli det globalt ledande verktyget för att driva igenom förändringsarbete i stora organisationer inom tre år. Tillväxtstrategin baseras på satsningar inom direktförsäljning och partnerskap i både Sverige och internationellt. Förvärvsstrategin kommer fokuseras till att förvärva undersökningsbolag med en etablerad kundstock, hette det i samband med att erbjudandet presenterades tidigare i januari.

Teckningsperioden väntas pågå till den 28 januari. Första planerade handelsdag är den 11 februari.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -