DOMETIC
VD HAR FORTSATT OPTIMISTISK SYN PÅ EFTERFRÅGAN (Direkt)

2022-01-27 08:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Dometics vd Juan Vargues ser fortsatt optimistiskt på efterfrågan på bolagets produkter under kommande kvartal med låga lagernivåer i detaljhandeln. Störningar i leveranskedjorna fortsätter dock att vara en utmaning.

"Samtidigt som vi genomför åtgärder för att lindra problemen och ser förbättringar inom många områden är det fortfarande svårt att förutsäga när situationen kommer att stabiliseras helt", skriver vd:n i rapporten för det fjärde kvartalet 2021.

I det fjärde kvartalet ökade omsättningen med 32 procent, varav 2 procent var organisk tillväxt. Den justerade ebita-marginalen landade på 11,4 procent (12,7). Med förvärvet av Igloo borträknat var marginalen 12,8 procent (12,7).

"…trots negativ påverkan från begränsningar i leveranskedjorna och högre råvarupriser. Vi har fortsatt att justera våra priser för att kompensera de ökade kostnaderna och ser en positiv utveckling i förhållande till det tredje kvartalet", kommenterar Juan Vargues i rapporten.

För helåret blev justerad ebita-marginal, som är det mått som bolagets finansiella mål om 18-19 procent numer är satt i, 17,5 procent (16,5).

"Vi är mycket stolta över de resultat som har uppnåtts av hela organisationen under ett år då stark marknadsefterfrågan ställts mot en extremt utmanande leveranssituation som påverkat många branscher", avslutar vd:n.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Dometic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -