På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Cereno Scientific
Cereno Scientific har uppnått en milstolpe inom det prekliniska programmet CS014 (Finwire)

2022-01-27 08:47

Forskningsbolaget Cereno Scientific meddelar att de de framsteg som gjorts inom det prekliniska programmet CS014 har utlöst en milstolpsbetalning till Emeriti Bio, som CS014 förvärvades från i mars 2019. CS014 genomgår för närvarande preklinisk utveckling i samarbete med University of Michigan. En ny patentansökan har lämnats in baserad på de nya framstegen. Målet med programmet är att framgångsrikt avancera en läkemedelskandidat till ett kliniskt fas I-program. Det framgår av ett pressmeddelande.

- När vi 2019 förvärvade CS014-programmet från Emeriti Bio såg vi det som ett bra komplement till vår portfölj inom kardiovaskulär sjukdom, med spännande och innovativa egenskaper. Allt eftersom utvecklingen har fortsatt har vår tilltro till programmet bara vuxit sig starkare. Det är glädjande att se att de nya data vi erhållit för CS014 har utmynnat i en ny patentansökan. Vi ser fram emot att kommunicera mer om det här lovande programmet senare under året, säger säger Sten R. Sörensen, vd på Cereno Scientific.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Cereno Scientific B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -