På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Carnegie Fonder utökar sitt ränteteam med två nya förvaltare (Finwire)

2022-01-27 12:03

Carnegie Fonder utökar sitt ränteteam med förvaltarna Daniel Gustafsson och Gustav Ekhagen. Det skriver fondbolaget på sin hemsida.

Daniel Gustafsson, som arbetat inom bolaget sedan 2016, kommer framöver förvalta Carnegie High Yield Select, tillsammans med nuvarande förvaltaren Niklas Edman.

"Det ska bli en rolig, men också tuff utmaning att förvalta Carnegie High Yield Select som steg över 13 procent under 2021. Vi får hoppas att vi är i topp om ett år igen", kommenterar Gustafsson.

Gustav Ekhagen, som även han arbetat inom fondbolaget sedan tidigare, kommer förvalta den nystartade fonden Carnegie High Yield. Förvaltningen kommer även där ske tillsammans med Niklas Edman, som sedan tidigare är ansvarig förvaltare för de båda fonderna.

"Det känns självklart att Daniel och Gustav nu ansluter sig till förvaltarna och nog är det nyttigt att ge plats för en ny generation som kan bidra till fortsatta förstklassiga investeringsbeslut. Jag har fullt förtroende för dem, men vi arbetar också i team och tittar gemensamt på alla transaktioner. Inget hamnar mellan stolarna och vi kan nu bli ännu mer fokuserade i förvaltningen", avslutar Niklas Edman.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Carnegie Corporate Bon... - I dag

{point.key}

Carnegie Rysslandsfond A - I dag

{point.key}

Carnegie Småbolagsfond A - I dag

{point.key}

Carnegie Strategifond A - I dag

{point.key}

Carnegie Sverigefond A - I dag

{point.key}

Carnegie Asia A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -