C-RAD
ORDERINGÅNGEN ÖKADE MED 12% 4 KV (Direkt)

2022-01-27 08:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Strålterapibolaget C-Rad ökade orderingången med 12 procent och intäkterna med 8 procent under det fjärde kvartalet, i konstanta valutor, jämfört med motsvarande kvartal året innan.

"Vi levererar ett kvartal och helår med rekordnoteringar i våra viktigaste nyckeltal – orderingång, intäkter och rörelseresultat. Detta trots en alltmer utmanande situation i leveranskedjan och den återigen ökade konsekvensen av pandemin", skriver bolagets vd Tim Thurn i rapporten för det fjärde kvartalet.

Amerika visar en betydande återhämtning i orderingången för helåret 2021 med en tillväxt på 29 procent. Nedgången i orderingången på 44 procent under fjärde kvartalet är en funktion av att orderingången 2020 var viktad mot slutet av året på grund av pandemin.

Apac hade en mycket stark orderingång under 2020, särskilt i Japan och Australien, och har totalt sett påverkats negativt av pandemin under andra hälften av 2021. Marknadsförhållandena förbättrades mot slutet av året och genererade en tillväxt i kvartalet på 23 procent.

"Vårt beslut att etablera egen närvaro i Delhi, Indien har börjat ge resultat i form av ordrar med förväntad leverans under första halvåret 2022", skriver Tim Thurn.

Orderingången i Emea växte med 67 procent för kvartalet jämfört med förra året, med solida resultat i de flesta delar av regionen, som genererade en helårstillväxt på 20 procent.

C-Rads rörelsemarginal förbättrades till 19 procent (13) under fjärde kvartalet.

"Den ökade lönsamheten är en funktion av en intäktstillväxt med förbättrad bruttomarginal som överstiger ökningen av rörelsekostnaderna, som kommer från förstärkning av vår organisation", skriver Tim Thurn.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


C-RAD B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -