På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BEIJER REF
ALLA PRODUKTOMRÅDEN VISADE ORGANISK TILLVÄXT 4 KV (Direkt)

2022-01-27 08:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Beijer Refs försäljning ökade med 25 procent under det fjärde kvartalet 2021, där den organiska tillväxten uppgick till 12 procent och förvärvseffekterna blev 13 procent.

"Alla våra produktområden har under kvartalet haft en ökad organisk tillväxt. När det kommer till kommersiell kyla är efterfrågan till stor del relaterad till eftermarknaden och efterfrågan är relativt konjunkturokänslig, vilket till stor del beror på att försäljningen utgörs av reservdelar för kylsystem i mataffärer samt AC-anläggningar på kontor som behöver fungera i alla tider oavsett konjunktur", skriver Beijer Refs vd Christopher Norbye i bokslutskommunikén.

Bolaget ser att priserna på köldmedier befinner sig i en stigande trend.

"Både HVAC och OEM har haft en mycket positiv utveckling och visar på tvåsiffriga tillväxtsiffror. Vår strategiska partner, Toshiba, har med framgångsrikt resultat lanserat sina luft/vatten-värmepumpar för inomhusklimat. Efterfrågan på dessa produkter är stor och vi ser tydligt hur den gröna omställningen påskyndar arbetet med att ersätta den gamla tekniken med ny och relevant teknik", skriver vd.

Den rådande pandemin har under fjärde kvartalet påverkat Beijer Ref i begränsad omfattning och de flesta marknader har varit öppna.

"Det globala läget fortsätter dock att skapa störningar i leverantörskedjan med komponentbrist, långa ledtider och höga fraktkostnader", skriver Christopher Norbye.

Totalt sett gjorde Beijer Ref tio förvärv under 2021 och den förvärvade omsättningen motsvarar 1,8 miljarder kronor på årsbasis.

"Vi har en genomarbetad förvärvsprocess och utvärderar ständigt nya aktörer, både på befintliga marknader samt nya geografiska områden", enligt vd.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Beijer Ref B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -