På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AIFM Group ingår nytt samarbete med Ericsson & Partners (Finwire)

2022-01-27 13:23

Fondbolaget AIFM Group ingår nytt samarbete med kapitalförvaltaren Ericsson & Partners. Första projektet som presenteras tillsammans är fonden Ericsson & Partners Edge. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ericsson & Partners har bedrivit diskretionär förvaltning sedan 1992. Nu vill man nå ut till fler kunder genom lanseringen av den nya fonden.

Fondens strategi bygger på att identifiera bolag som verkar för en renare planet, bättre hälsa och högre levnadsstandard. Ambitionen är att fonden ska ha en koncentrerad portfölj på cirka 25 - 30 innehav med fokus på små nordiska bolag med hög kvalitet men som anses undervärderade i marknaden.

”Vi tycker att det saknas fonder som investerar i riktiga småbolag. När större fonder säger småbolag menar de ofta relativt stora bolag som förvisso är små globalt men stora i Sverige. Några exempel är Electrolux, Getinge, Trelleborg och Skanska. En av fördelarna med Ericsson & Partners Edge är att vi kommer kunna investera i riktigt små bolag som mycket få andra investerare följer, där man verkligen kan få bra betalt genom att göra djup analys och förstå bolagen", säger Fredrik Ericsson, vd för Ericsson & Partners.

Ansvarig förvaltare för fonden är Herman Eklund från Ericsson & Partners.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -