På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Affärsvärlden ger tummen ned för noteringsaktuella Hubbster, ser flera varningsflaggor (Finwire)

2022-01-27 15:54

Mjukvarubolaget Hubbsters planer är stora. Bolaget vill med sin SaaS-tjänst hjälpa företag att driva igenom sina strategier. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Aktien ska noteras på Nordic SME. Teckningstiden pågår till den 28 januari och första handelsdag beräknas bli den 11 februari.

Tidningen hittar fyra varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om hög emissionskostnad, bolag betalar 4,5 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 22,8 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om lång väntetid, aktien börjar handlas 14 dagar efter sista teckningsdag. Den tredje flaggan handlar om tveksamma incitament gällande relationerna mellan bolaget, storägarna Fredrik och Anna Skarke samt investeringsbolaget Taptum som Hubbster har ett samarbetsavtal med. Den fjärde flaggan handlar om bristfällig information i prospektet.

"Hubbsters ambitioner är mycket stora. I sin nuvarande form är Hubbster relativt nybildat och bolaget har mycket att bevisa för att leva upp till sin värdering. Stora etablerade namn bland kunderna ger viss trovärdighet till satsningen. Afv känner sig dock inte lockade att teckna. Rådande börsklimat är inte heller bra för högt värderade tillväxtbolag. Sammanfattningsvis landar vi i en tvåa som tärningsbetyg", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. En tvåa i betyg för förhoppningsbolag ska översättas till ett säljråd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -