På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Tobii Dynavox
Tobii Dynavox i samarbete med Tencent-ägda Sogou (Finwire)

2022-01-26 15:04

Teknikbolaget Tobii Dynavox har ingått ett strategiskt samarbete med Tencent-ägda Sogou. Det gör det möjligt för användare av Sogou Input Method att styra datorer med ögonen, enligt ett pressmeddelande.

Sogou Input Method beskrivs vara en kinesisk inmatningsmetod som fångar upp kinesiska fraser på internet och gör det möjligt att skriva mer effektivt på datorer med hjälp av artificiell intelligens. Det är den populäraste inmatningsmetoden i Kina med över 600 miljoner användare.

"Vi är extremt stolta över att erbjuda kommunikationshjälpmedel som kan förändra livet för miljontals människor som lever med funktionsnedsättningar i Kina. Genom att samarbeta med Tencent-ägda Sogou, gör vi det möjligt för användare att på ett intuitivt och effektivt sätt kommunicera med ögonen. På Tobii Dynavox är vi fast beslutna att hjälpa människor med funktionsnedsättningar att göra det de en gång kunde göra, eller aldrig trodde var möjligt, för att öka deras livskvalitet", kommenterar Fredrik Ruben, vd på Tobii Dynavox.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Tobii Dynavox - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -