På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

TOBII DYNAVOX
SAMARBETAR MED TENCENTS SOGOU I KINA (Direkt)

2022-01-26 15:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tobii Dynavox, verksamt inom kommunikationshjälpmedel, har ingått ett strategiskt samarbete med Tencent-ägda Sogou för att göra det möjligt för användare av Sogou Input Method att styra datorer med ögonen.

"Det innebär ett betydande framsteg inom tillgänglighet för människor med funktionsnedsättningar i Kina", skriver Tobii Dynavox i ett pressmeddelande.

Sogou Input Method är en kinesisk inmatningsmetod som fångar upp kinesiska fraser på internet och gör det möjligt att skriva mer effektivt på datorer med hjälp av artificiell intelligens.

Genom att använda Tobii Dynavox mjukvara TD Control är det nu möjligt att dra nytta av Sogou Input Method för att styra datorer med ögonen på Mandarin, det vanligaste språket i Kina, uppger bolaget.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Tobii Dynavox - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -