På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Schroder ISF Japanese Opportunities ökade 5,4 procent i december - största innehavet i portföljen bidrog mest till utvecklingen (Finwire)

2022-01-26 15:51

Fonden Schroder ISF Japanese Opportunities steg 5,4 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,7 procent och är därmed bättre än index som har ökat 12,4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Ken Maeda.

Inledningsvis skriver förvaltaren fondens största innehav C Uyemura var den främste bidragsgivaren under perioden. Den relativa avkastningen gynnades också av att fonden inte hade någon exponering mot Softbank.

I den negativa vågskålen fanns bland annat fondens innehav i Hi-Lex samt Toyota Industries.

Även om antal fall av covid-19 är fortsatt låga i Japan är utsikterna fortsatt oklara på grund av den globala osäkerheten kopplat till omikronvarianten. Trots detta menar förvaltaren att den nya premiärministern i Japan kommer få regera genom en stark ekonomisk återhämtning med ökad inhemsk konsumtion vilket stöttas av stora finanspolitiska stimulanser.

De största innehaven i fondens portfölj var C Uyemura & Co, Itochu och Orix med portföljvikter om 3,6, 3,3 respektive 2,9 procent.

De sektorer med störst exponering i fonden var kemikalier samt information & kommunikation med exponeringar om 10,1 respektive 9,9 procent.

Schroder ISF Japanese Opp A SEK Acc, % december, 2021
Fond MM, förändring i procent 5,4
Index MM, förändring i procent 3,4
Fond i år, förändring i procent 12,7
Index i år, förändring i procent 12,4

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -