På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MedCap
Affärsvärlden ger köpråd för Medcap vars värderingen är oförtjänt låg (Finwire)

2022-01-26 15:24

Medicinteknikbolaget Medcaps aktie handlas nu nästan på samma nivå som i börsraset i mars 2020. Tidigare vd Karl Tobieson är tillbaka i bolaget som ordförande. I december köpte både vd och investeringschef aktier. Medcap har en solid balansräkning som ger utrymme för förvärv. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 30 procent i aktien.

"Vi har tidigare förespråkat en uppdelning av koncernen i två separata börsbolag då det inte finns några synergier att tala om mellan områdena. Ett annat alternativ är att Medcap försöker skruva upp förvärvstempot och bli en mer utpräglad serieförvärvare. Aktien handlas inte långt ifrån nivåerna vi senast såg mars 2020. Medcap har uppvisat en solid operativ utveckling över tid och vi bedömer att värderingen är oförtjänt låg. Rådet blir köp", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

MedCap - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -