På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MAG Interactive
Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Mag Interactive, osäkerheten för stor för köpråd (Finwire)

2022-01-26 15:27

Mobilspelsutvecklaren Mag Interactive har förbättrat lönsamheten på imponerande vis och vänt till plus på sista raden. Tillväxtmotorn hackade förvisso till något i sista kvartalet men blir något av de nya spelen framgångsrika kan aktien vända. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 8 procent i aktien.

"Säsongsmässigt bör vi ha två starkare kvartal framför oss. Det finns därmed en god chans att utvecklingen trots allt vänder till det bättre framöver. De sex nya spelen under testning är en joker som vi i dagsläget inte tecknat in i vårt huvudscenario. Den som köper aktien behöver sätta hoppet till ett optimistiskt scenario där något av dessa blir framgångsrika. Då finns en dubbling i aktien eller mer. För oss är det lite för mycket chansning att köpa Mag Interactive i dagsläget. Vi stannar med ett neutralt råd men håller koll på aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

MAG Interactive - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -