På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
EKONOMISK AKTIVITET, SYSSELSÄTTNING FORTS STARKARE (NY) (Direkt)

2022-01-26 20:18

(Tillägg: från stycke fyra)

STOCKHOLM (Direkt) Fed-kommittén fastslår att

indikatorer på ekonomisk aktivitet och sysselsättning har fortsatt att stärkas. De sektorer som påverkats mest negativt av pandemin har förbättrats de senaste månaderna, mende påverkas av den senaste tidens kraftiga ökning i antalet covid-19-fall

Det framgår av pressmeddelandet i samband med Federal Reserves räntebesked på onsdagen.

Vid föregående FOMC-möte, den 14-15 december, var budskapet att indikatorer på ekonomisk aktivitet och sysselsättning hade fortsatt att stärkas. De sektorer som var mest negativt påverkade av pandemin hade förbättrats men var fortsatt påverkade av covid-19.

Kommittén konstaterar vidare sysselsättningstillväxten har varit "solid" de senaste månaderna samtidigt som arbetslösheten har sjunkit "substantiellt". Obalanser i utbud och efterfrågan relaterade till pandemin och återöppningen av ekonomin har fortsatt bidragit till förhöjda nivåer för inflationen.

Kommittén upprepar att de finansiella förhållandena är fortsatt ackommoderande, vilket delvis speglar policyåtgärder för att stödja ekonomin och kreditflödet till hushåll och företag.

Kommittén skriver också att banan för ekonomin framöver i betydande grad kommer att avgöras av virusutvecklingen. Risker mot de ekonomiska utsikterna kvarstår, inklusive från nya varianter av viruset.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -