På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Epiroc
Epirocs fokus på eftermarknaden väger upp för en del problem i leveranskedjorna, enligt vd - BN (Finwire)

2022-01-26 15:49

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epirocs fokus på eftermarknaden kommer att väga upp för en del av problemen från förväntade störningar i leverenskedjorna under 2022.

- Vi prioriterar vår eftermarknad så fort vi har haft utmaningar på komponentsidan. Det har absolut lett till en starkare relation med våra kunder. Leveranskedjan och logistik kommer att fortsätta att vara ett problem under 2022, säger vd Helena Hedblom i en intervju med Bloomberg News.

Situationen har varit utmanande under de senaste två åren, särskilt avseende förseningar inom sjöfrakt. Logistikproblemen har tvingat bolaget att bygga ut sin lagerkapacitet och skapa större marginaler inom leveranskedjan.

- Vi ser både förseningar i både inkommande och utgående tillförsel, säger Hedblom. Problemen förvärras av ökad sjukfrånvaro då anställda och leverantörer insjuknar i omicron-varianten.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Epiroc A - I dag

{point.key}

Epiroc A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -