På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BOEING
POSITIVT KASSAFLÖDE I 4 KV FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEDAN 2019 (Direkt)

2022-01-26 14:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing genererade i det fjärde kvartalet ett positivt kassaflöde för första gången sedan 2019, då problemen satte fart i form av krascherna med skandalmodellen 737 Max.

Det positiva kassaflödet kan konstateras tidigare än Boeings egna prognoser förutspått. Leveranserna av den nu åtgärdade 737 Max, som återgått i trafik efter att luftfartsmyndigheter satt stopp när två krascher skett med modellen, har nu kommit igång.

Engångskostnader bidrog till att sänka resultatet avsevärt på grund av en annan problemmodell, 787 Dreamliner. Produktionsproblem kring modellen som förhindrat Boeing att leverera till kund har lett till kostnader om 3,5 miljarder dollar.

Det justerade resultatet blev -7:69 dollar per aktie, mot förväntade -0:19 dollar per aktie enligt konsensussiffror från S&P Global Market Intelligence. Omsättningen kom in på 14,8 miljarder dollar, mot förväntade 16,7 miljarder dollar.

"2021 var ett omställningsår", sammanfattar vd David Calhoun med hänvisning till en för flygindustrin strävsam pandemi.

Boeings aktie handlades upp med omkring 1 procent i den amerikanska förhandeln på onsdagen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Boeing Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -