NEW YORK
BLANDADE TERMINER, GE VÄNTAS BACKA (Direkt)

2022-01-25 15:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna såg på tisdagseftermiddagen ut att inleda dagen med mixade noteringar, efter att under måndagen ha genomfört en vändning där kraftiga minus slutade i små plus.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex sjunkit 0,8 procent medan terminerna för S&P 500 och Nasdaq 100 i stället var upp, med 0,6 procent vardera.

På måndagen slutade New York-börserna lätt uppåt, S&P 500 stängde på plus 0,3 procent, efter att tidigare under dagen ha varit ned flera procent. Volatilitetsindexet VIX noterades under måndagen till 37, vilket var den högsta nivån sedan i november 2020. På tisdagsmorgonen har de asiatiska börserna sjunkit relativt kraftigt, medan de ledande indexen i Europa i stället har noterats högre under tisdagen.

Bespoke Investment noterar i en analys enligt CNBC att en skarp intradagsåterhämtning, åtminstone för Nasdaqs kompositindex, typiskt sett inte signalerar slutet på en nedgång. I stället brukar volatiliteten snarare utgöra starten på en nedgångsperiod.

USA-räntorna har efter måndagens nedgång vänt uppåt, med den tvååriga statsobligationen på 1,03 procent och tioåringen på 1,78 procent.

Ett antal rapporter har inkommit sedan måndagens stängning. Johnson & Johnsons resultat var aningen högre än väntat och bolaget lämnade dessutom utsikter som uppfattades som positiva, men intäkterna för det fjärde kvartalet var lägre än förväntat vilket investerarna valde att ta fasta på. Aktien var ned marginellt inför öppning.

General Electric sjönk 4,5 procent i förhandeln. Intäkterna i det gångna kvartalet var lägre än analytikerna förutspått och att resultatet i stället var bättre än förväntat hjälpte inte.

Kortbolaget American Express fick stöd av sin rapport och var upp 3,5 procent. Både intäkter och vinst var högre än väntat i fjärde kvartalet.

It-jätten IBM redovisade efter stängning på måndagen resultat och intäkter över förväntan, och efter en skakig efterhandel hämtade sig aktien på tisdagen och var 0,5 procent högre.

Datortillbehörstillverkaren Logitechs försäljning sjönk med 2 procent i det gångna kvartalet och bolaget tampades med tuffa jämförelsetal, då motsvarande kvartal året före gynnades av stark efterfrågan till följd av återhämtning från pandemins inledning. Bolaget höjde dock sina utsikter för innevarande kvartal, vilket fick aktien att stiga 4,5 procent före öppning.

Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)
Terminen för DJIA        -0,80%         
Terminen för S&P 500     +0,57%         
Terminen för Nasdaq 100  +0,61%         
2-åriga USA-räntan       -0,0079   till 0,9996%
10-åriga USA-räntan      -0,0177   till 1,7565%
Olja, US WTI             +0,47%    till 83:70 dollar/fat
Olja, Brent              +0,67%    till 86:85 dollar/fat
EUR/USD                  -0,0048   till 1:1277
Källa: Infront

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


American Express - I dag

{point.key}

GE Aerospace - I dag

{point.key}

IBM - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -