På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ATLAS COPCO
SPÅR AFFÄRSAKTIVITETEN KVARSTÅR PÅ HÖG NIVÅ (Direkt)

2022-01-25 12:08

STOCKHOLM (Direkt) Verkstadsföretaget Atlas Copco förväntar sig att kundernas affärsaktivitet kommer att kvarstå på den nuvarande höga nivån.

Det framgår av kvartalsrapporten.

Prognosen i början av det gångna kvartalet var att kundernas affärsaktivitet väntades vara fortsatt hög, men väntades försvagas jämfört med den "mycket höga" nivån i det tredje kvartalet.

Koncernens orderingång på 33.525 miljoner kronor i fjärde kvartalet 2021 var 4 procent högre än analytikernas snittestimat på 32.237 miljoner kronor enligt en sammanställning gjord av Infront.

"Den totala orderingången för Atlas Copcos produkter och service ökade signifikant jämfört med föregående år. Orderingången för alla typer av kompressorer, vakuumpumpar och energiutrustning växte starkt. Solid ordertillväxt uppnåddes även för industriella monteringslösningar, visionsystem och Gruppens serviceverksamhet. Jämfört med föregående år uppnåddes god tillväxt i alla större regioner och i alla affärsområden", skriver Atlas Copcos vd Mats Rahmström.

Orderingången ökade organiskt med 26 procent, vilket kan jämföras med analytikerprognossnittet på +22 procent.

Även i förra kvartalsrapporten, i oktober, överraskade den organiska orderingångsutvecklingen på uppsidan.

"Jag är stolt över att kunna presentera ett mycket starkt fjärde kvartal och ett rekordresultat för helåret 2021", säger Mats Rahmström vidare.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Atlas Copco B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -