På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

AMBU
TIDIGARE CHEF ÅTALAD FÖR MISSTÄNKT INSIDERHANDEL (Direkt)

2022-01-25 11:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En före detta chef vid det danska medicinteknikbolaget Ambu har åtalats för misstänkt insiderhandel och hotas av fängelse vid fällande dom.

Det rapporterar Marketwire.

Myndigheten NSK, Nationell enhet för särskild kriminalitet, har åtalat personen för insiderhandel då personen ska ha använt sig av intern vetskap om en möjlig annulering av en produktlansering, i samband med en aktieförsäljning för cirka 2,2 miljoner danska kronor.

"Det är åklagarmyndighetens uppfattning att medarbetaren i kraft av sin ställning hade tillgång till uppgifter om negativa testresultat, som kunde resultera i en annulering av lanseringen av en av företagets nyutvecklade produkter", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Myndigheten skriver också att det vid tidpunkten då aktierna såldes kunde förväntas ett märkbart kursfall om de företagsinterna uppgifterna blev offentliga.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Ambu - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -