På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

RIZZO
GENOMFÖR NYEMISSION ENLIGT AVTAL (Direkt)

2022-01-24 21:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i modekedjan Rizzo har påkallat den andra investeringstranchen i enlighet med det tidigare kommunicerade tilläggsavtalet mellan bolaget och Global Corporate Finance (GCF).

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den andra investeringstranchen ska enligt tilläggsavtalet motsvara 4 miljoner B-aktier och genomföras genom en riktad nyemission till GCF. Priset för aktierna ska beräknas till 91 procent av det lägsta beräknade volymviktade genomsnittspriset på Nasdaq Stockholm under en period om tre handelsdagar räknat från och med dagen efter påkallandet av en investeringstranche.

Den andra investeringstranchen omfattar även den avgift som Rizzo är skyldig att betala under investeringsavtalet till GCF, vilken för den andra investeringstranchen motsvarar en tredjedel av fyra procent av GCF:s totala investeringsåtagande om 6 miljoner dollar, skriver Rizzo.

Tidigare på måndagen meddelade också Rizzo att Stockholms tingsrätt har vid borgenärssammanträde fastställt det av Rizzo framlagda ackordsförslaget. Tingsrättens beslut innebär att den företagsrekonstruktion, som pågått sedan den 23 mars 2021, upphör i samband med att överklagandefristen om tre veckor löper ut och beslutet därmed vinner laga kraft.

"Ackordsförslaget godkändes av borgenärerna. De av tingsrätten fastställda ackordsvillkoren innebär att bolagets ackordsborgenärer kommer erhålla betalning för hela fordringsbeloppet upp till 2.000 kronor samt betalning av 25 procent av det överskjutande beloppet", hette det i pressmeddelandet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Rizzo Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -