På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

MTG
SÄLJER SIN DEL AV ESL GAMING FÖR 8,9 MDR KR (Direkt)

2022-01-24 22:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Modern Times Group, MTG, avyttrar sin andel på 91,46 procent av ESL Gaming till Savvy Gaming Group för 960 miljoner dollar, motsvarande 8.890 miljoner kronor på en kassa- och skuldfri basis. Transaktionen sker mot kontant betalning

Det framgår av ett pressmeddelande.

MTG avser att återföra minst 40 procent av nettolikviden till sina aktieägare. Återstoden kommer att användas för att "stärka MTG:s position på den globala spelmarknaden" och fortsatt genomförande av sin så kallade "buy and build"-strategi.

Kapitalvinsten från försäljning av aktierna är skattefri och transaktionen förväntas slutföras under det andra kvartalet 2022, enligt bolaget.

Savvy Gaming Group avser att slå ihop ESL Gaming med det av Savvy Gaming Group nyförvärvade Faceit för att skapa en "världsledande plattform för competetive gaming". Transaktionen är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännande.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Modern Times Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -