På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

XVIVO
FDA HAR GODKÄNT KIDNEY ASSIST TRANSPORT (Direkt)

2022-01-21 22:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xvivo meddelar att det amerikanska läkemedelsverket FDA har beviljat godkännande för Kidney Assist Transport.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi etablerar nu en stark kommersiell närvaro i USA inom abdominal transplantation med fokus på njurar. Vår strategi är att bli global ledare inom abdominalområdet och Kidney Assist Transport är en nyckel för att göra det möjligt", kommenterar Xvivos vd Dag Andersson i pressmeddelandet.

USA beskrivs som den största marknaden med cirka 18.700 njurtransplantationer från avlidna donatorer under 2021 och att det för närvarande finns fler än 90.000 patienter på väntelistan för en ny njure.

"Redan innan lansering så har det varit ett enormt intresse för Kidney Assist Transport och vi som organisation är nu mycket glada över att kunna erbjuda denna produkt till marknaden. Vi kommer att påbörja lanseringen regionalt för att sedan skala upp under året", skriver chefen för Nordamerika, Fredrik Dalborg.

Kidney Assist Transport är ett portabelt system för maskinperfusion av njurar. Den möjliggör kontinuerlig syresättning i upp till 24 timmar, vilket har visat sig förbättra bevarandet av njurar jämfört med traditionell kall förvaring, skriver Xvivo.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Xvivo Perfusion - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -