På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
BÖRSERNA VÄNDER UPP, NETFLIX RASAR, S&P 500 +0,2% (Direkt)

2022-01-21 17:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna återhämtade sig något efter ett par timmars handel på fredagen, då samtliga av de tre huvudindexen var på oförändrade eller högre nivåer.

Vid klockan 17.20 var Dow Jones industriindex upp 0,4 procent till nivån 34.860, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex var oförändrat vid 14.156. S&P 500 steg 0,2 procent till 4.490.

Netflix rasade däremot 22,2 procent. Orsak till kursfallet hittades i prognosen för det innevarande kvartalet samt abonnenttillväxten vid utgången av 2021. Streamingbolagets abonnenttillväxt i det gångna kvartalet nådde inte riktigt upp till vad analytiker räknat med och Netflix spådde en lägre abonnentökning än väntat för det innevarande kvartalet. Bolaget härrör den långsammare tillväxten till en ökad konkurrens.

Bland andra med verksamhet inom streamingsegmentet backade Walt Disney 4,8 procent, Roku 5,6 procent och Viacom var ned 3,8 procent.

Halvledartillverkaren Intel ryktas investera 20 miljarder dollar i en ny fabrik i delstaten Ohio. Aktien noterades 1,9 procent högre.

Healthtech-bolaget Peloton, som rasade på torsdagen efter uppgifter om tillfälligt stoppad produktionen av uppkopplad träningsutrustning till följd av sviktande efterfrågan, adderade 13,3 procent. Bolaget sade att det undersöker sina produktionsnivåer och storleken på sin arbetsstyrka till CNBC, vilket var därifrån den ursprungliga nyheten härstammade från.

Under Armour gick motströms med en uppgång på 4,2 procent, stöttat av att Citi höjt klädaktien till köp.

Den amerikanska tioårsräntan sjönk 4 punkter till 1,77 procent.

Bild: S&P 500 fredagen den 21 januari

Bildkälla: Infront

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Intel Corp - I dag

{point.key}

Netflix Inc - I dag

{point.key}

Walt Disney Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -