På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EMPIR
AVSIKTSFÖRKLARING OM OMVÄNT FÖRVÄRV AV VIVABEM (Direkt)

2022-01-21 17:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Empir har ingått en avsiktsförklaring med Vivabem Brasil (Vibe) och dess majoritetsaktieägare, representerande cirka 70 procent av det totala antalet aktier, om ett så kallat omvänt förvärv varvid Empir kan komma att förvärva upp till samtliga aktier i Vibe i utbyte mot nyemitterade aktier i Empir.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den indikativa köpeskillingen för samtliga aktier uppskattas preliminärt till cirka 2.250 miljoner kronor, vilket är föremål för slutliga förhandlingar.

Transaktionen förutsätter ingåendet av bindande avtal och kommer att vara föremål för ett antal villkor, inklusive godkännande av bolagsstämma i Empir samt godkännande från Nasdaq Stockholm. Förutsatt att bindande aktieöverlåtelseavtal ingås är målet att slutföra transaktionen under första kvartalet 2022.

Vibe beskrivs som Brasiliens största aktör inom digital hälsa riktad till konsumenter.

I samband med transaktionens genomförande har Empir för avsikt att byta ledning, styrelse och marknadsplats från Nasdaq Stockholms Small Cap-lista till Nasdaq First North samt byta namn till Vibe Group.

Transaktionen skulle medföra att Empir byter verksamhetsinriktning till att genom dotterbolaget Vibe blir ett digitalt vårdbolag med fokus på Brasilien. I den nya koncernen avses Empirs aktieägare att äga omkring 6,5 procent och Vibes aktieägare initialt att äga omkring 93,5 procent av aktierna. Betalning avses erläggas i form av nya aktier i Empir.

Empirs kvarvarande aktieinnehav i befintlig verksamhet avses avyttras i samband med transaktionens genomförande.

Emil Mattsson +46 8 5191 7916

Nyhetsbyrån Direkt


Empir Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -