PIERCE
SLÄPPER PRELIMINÄRA SIFFROR FÖR 4 KV (OMS) (Direkt)

2022-01-20 06:14

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handelsbolaget Pierces preliminära nettoomsättning under det fjärde kvartalet uppgick till 413 miljoner kronor, vilket var i nivå med motsvarande period i fjol.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det justerat rörelseresultatet beräknas uppgå till 6 miljoner kronor, jämfört med 39 miljoner kronor samma kvartal 2020.

Bruttomarginalen minskade med 5,2 procentenheter från 49,8 procent till 44,5 procent.

Rörelsekapitalet ökade med 59 miljoner kronor under kvartalet och uppgick till 260 miljoner kronor vid kvartalets utgång.

Nettoskulden uppgick till 160 miljoner kronor efter en ökning med 55 miljoner kronor under kvartalet.

"I en marknad med svag efterfrågan och förbättrad varutillgång, valde vi att öka investeringarna i trafikdrivande marknadsföring samt att sänka priserna på delar av sortimentet, och lyckades därmed successivt öka tillväxttakten under kvartalet, dock med lägre rörelsemarginal.

Fraktkostnaderna från Asien var fortsatt på en extremt hög nivå i Q4 och vi ser även att prisökningar från råvarupriser slår i inköpskostnaderna. Vi har genomfört flera åtgärder för att delvis kompensera för detta, bland annat genom riktade prisökningar samt justeringar i kunderbjudandet. Detta medförde att den negativa resultateffekten avseende frakterna dämpades under kvartalet. Vår bedömning är att dessa kostnadsökningar är temporära och målsättningen är att föra en stor del av dessa ut mot kund för att minska resultateffekten och driva lönsam tillväxt.

De senaste kvartalen har varit utmanande och svårprognostiserade givet en volatil marknad och vi bedömer att osäkerheterna kommer bestå de närmaste kvartalen. Det kommer sannolikt ta ett tag innan normalitet råder på såväl efterfråge- som tillgångssidan men längre fram ser vi fortsatt goda möjligheter till lönsam tillväxt och vi känner oss trygga med den långsiktiga riktningen," kommenterade Pierces vd Henrik Zadig.

Bolagets fullständiga rapport för kvartalet kommer att publiceras den 16 februari.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Pierce Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -