ASTRA ZENECA
BÄTTRE ÖVERLEVNAD MED IMFINZI-KOMBO I LEVERCANCER (Direkt)

2022-01-19 08:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Astra Zeneca redovisar en förbättrad överlevnad med en kombinationsbehandling av immunterapiläkemedlet Imfinzi tillsammans med tremelimumab i första linjens behandling av levercancer som inte går att operera bort.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I Himalaya-studien i fas 3 jämfördes Imfinzi tillsammans med tremelimumab med Bayer och Onyx Pharmaceuticals Nexavar (sorafenib). Utfallet av studien uppges visa på en statistiskt signifikant såväl som kliniskt meningsfull förbättring i den totala överlevnaden jämfört med Nexavar.

En dos av Imfinzi och tremelimumab var fjärde vecka minskade risken för dödsfall med 22 procent.

Medianöverlevnaden för Imfinzi-kombinationen låg på 16,4 månader jämfört med 13,8 månader för Nexavar. Efter tre år bedömdes 31 procent av patienterna som behandlades med Imfinzi-kombinationen vara vid livet jämfört med 20 procent för patienter behandlade med Nexavar.

Behandling med tremelimumab som tillägg till Imfinzi visade sig inte ge någon ökad levertoxicitet samt ingen ökad risk för blödningar.

Resultaten från Himalaya-studien kommer att presenteras den 21 januari 2022 vid cancerkongressen ASCO:s konferens kring cancer i mage och tarm (American Society of Clinical Oncology Gastrointestinal Cancers Symposium).

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -