På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

POLYGIENE
FÖRVÄRVAR STERITOUCH FÖR 3,5 MLN GBP (Direkt)

2022-01-18 22:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Polygiene har ingått ett avtal, via dotterbolaget Addmaster, om förvärv av Steritouch för 3,5 miljoner pund. Steritouch är en del av det brittiska Radical Materials Limited.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till totalt 3,5 miljoner pund varav 3,15 miljoner pund erläggs kontant och resterande 0,35 miljoner pund erläggs med nyemitterade aktier i Polygiene.

"Den kontanta likviden avses att finansieras genom en riktad kontant nyemission i Polygiene alternativt via tillgängliga likvida medel", heter det.

För 2021 förväntas Steritouch omsätta totalt cirka 1,4 miljoner pund med en bruttovinst om cirka 0,7 miljoner pund, enligt pressmeddelandet.

"Förvärvet av SteriTouch ligger helt i linje med vår nya tillväxtstrategi och de uppenbara synergierna med Biomasters anti-mikrobiella affär, gör detta till ett mycket välkommet tillskott i koncernen", kommenterar Polygienes vd Ulrika Björk.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Polygiene - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -